Versiunea română Magyar verzió English
Pagina principală
Despre noi
Programe
Publicaţii
Media
Contact
 
Programe
Fond ONG 2004 - 2009

FOND ONG

Obiectivul Fondului ONG înfiinţat de Mecanismul Financiar al Spaţiului Economic European este de a consolida societatea civilă din România prin sprijinirea unor proiecte în cinci domenii prioritare: consolidarea democraţiei, oportunităţi pentru participarea copiilor şi tinerilor la viaţa comunităţii, incluziune socială şi acces la servicii sociale, protecţia mediului, conservarea şi valorificarea patrimoniului cultural.

Fondul ONG este parte din sprijinul pe care îl primește România prin intermediul Mecanismului Financiar din partea statelor membre EEA - CEFTA (Zona Europeană a Liberului Schimb): Islanda, Norvegia si Lichtenstein.

Mecanismul Financiar are scopul de a reduce disparitățile între țările din această zona geografică și a le sprijini să participe pe deplin la piața internă comună.

Obiectivul general al Fondului ONG este de a consolida societatea civila din România prin sprijinirea unor proiecte în cinci domenii prioritare:

• consolidarea democraţiei;
• oportunități pentru participarea copiilor și tinerilor la viața comunității;
• incluziune socială şi acces la servicii sociale;
• protecția mediului;
• conservarea și valorificarea patrimoniului cultural.

Administratorii FONDULUI ONG au fost  Fundația pentru Dezvoltarea Societații Civile împreună cu partenerii săi, Fundația pentru Parteneriat şi Fondul de Dezvoltare a Euroregiunii Carpatice - FDEC România, desemnați în urma unei licitații organizate de Mecanismul Financiar EEA.

Fundația pentru Parteneriat este răspunzătoare de implementarea schemei de granturi mici în cadrul componentei de protecția mediului în perioada 2008 - 2011.

Bugetul total al acestei componente a fost de 400.000 de euro.

 

 


<< Înapoi


Despre noi   Programe Publicaţii Media Contact
Hartă site
Istoric
Misiune / obiective
Conducerea fundaţiei
Echipa
Premii
Rapoarte anuale
Membră EP
Statistici finanţări
Strângere de fonduri
Finanţatorii noştri
Parteneri
Programe în desfăşurare
Programe finalizate
Cărţi
Broşuri
Apariţii în presă
Parteneri media
Comunicate de presă
Date de contact
Message box
Vizitatori: 5579721