Versiunea română Magyar verzió English
Pagina principală
Despre noi
Programe
Publicaţii
Media
Contact
 
Programe
Filantropie pentru Verde

FILANTROPIE PENTRU VERDE                                                                                                        Formular

Filantropie pentru Verde a fost un program de finanţare şi de dezvoltare a capacităţilor, cu caracter inovator, care a urmărit întărirea sustenabilităţii financiare a ONG-urilor de protecţia mediului din România prin stimularea capacităţii de strângere de fonduri (fundraising). Programul a fost implementat în colaborare cu Asociaţia pentru Relaţii Comunitare. Prin intermediul programului s-a oferit ONG-urilor instruire în domeniul strângerii de fonduri cât şi pentru elaborarea şi implementarea unor campanii de strângere de fonduri.

În total au fost finanţate 11 astfel de campanii iar valoarea totală a finanţărilor acordate a fost de aproape 280.000 de lei. Organizaţiile au reuşit să strângă în urma campaniilor implementate peste 500.000 de lei şi şi-au atins obiectivele financiare în proporţie de 87,5%. Pentru obţinerea acestor rezultate s-au folosit metode diferite de fundraising pentru a se adresa diferitelor grupuri ţintă. Printre metodele folosite s-au numărat organizarea de evenimente – licitaţii, concerte – strângeri de fonduri on-line, vânzări de produse, colecte stradale, întâlniri faţă-n faţă cu reprezentanţii firmelor şi direct mail. Pe lângă aceste metode, câteva organizaţii au organizat şi campanii de succes pentru redirecţionarea a 2% din impozitul pe venit. Totodată, organizaţiile au reuşit să-şi creeze baze de date, să-şi alcătuiască liste cu persoane şi firme, potenţiali donatori pentru organizaţia lor.

Programul a beneficiat de cofinanţare din partea Trust for Civil Society in CEE.

 


<< Înapoi


Video
Despre noi   Programe Publicaţii Media Contact
Hartă site
Istoric
Misiune / obiective
Conducerea fundaţiei
Echipa
Premii
Rapoarte anuale
Membră EP
Statistici finanţări
Strângere de fonduri
Finanţatorii noştri
Parteneri
Programe în desfăşurare
Programe finalizate
Cărţi
Broşuri
Apariţii în presă
Parteneri media
Comunicate de presă
Date de contact
Message box
Vizitatori: 5579664