Versiunea română Magyar verzió English
Pagina principală
Despre noi
Programe
Publicaţii
Media
Contact
 
Programe
Parteneriat pentru oameni și Dezvoltare

Parteneriat pentru Oameni și Dezvoltare - P.O.D.

Proiectul "Apele au trecut. Regăsește speranța!"

"Parteneriatul pentru Oameni și Dezvoltare - P.O.D." s-a format după inundațiile din primăvara anului 2005 cu scopul de a crea un model de abordare post urgență a comunităților afectate din județele Bacău și Harghita, contribuind pe termen lung (2-3 ani) la reconstrucția și dezvoltarea lor.

Membrii Parteneriatului pentru Oameni și Dezvoltare:
- Fundația pentru Parteneriat
- Asociația pentru Relații Comunitare
- Fundația Principesa Margareta a României
Membru asociat: Fundația PACT

În cadrul proiectului "Apele au trecut. Regăsește speranța!" centrul comunei harghitene Cobăteşti, grav lovită de inundaţii, a fost refăcut în întregime cu sprijinul Fundaţiei pentru Parteneriat.

Iniţial suma disponibilă pentru acest proiect nu era mai mare de 5.000 de dolari. După realizarea studiilor de fezabilitate s-a ajuns la concluzia că este nevoie de fonduri de zece ori mai mari, motiv pentru care s-a cerut spijinul mai multor fundaţii cu care existau deja relaţii de colaborare. Astfel, au ajutat la strângerea fondurilor Asociaţia pentru Relaţii Comunitare din Cluj-Napoca şi Fundaţia Principesa Margareta a României prin "Parteneriatul pentru Oameni şi Dezvoltare". Principalul finanțator al proiectului a fost Arcanum Fundation din Elveţia.  Fundaţia Ökotárs din Ungaria a contribuit și ea cu 5.000 $.

Proiectul refacerii pieţei din centrul comunei a inclus pavarea cu piatră cubică a 800 de metri pătraţi, amplasarea a zece bănci, construirea unei fântâni şi crearea unui spaţiu de joacă pentru copii. De asemenea, a fost ridicat un monument în memoria celor care au murit la inundaţii. Totul s-a realizat pe principiul peisagisticii organice, fiind folosite doar materiale naturale, cum ar fi piatra şi lemnul.

În plus, Fundaţia pentru Parteneriat a dorit ca localnicii să fie implicaţi activ în acest proiect, motiv pentru care lucrările au fost executate de firme din zonă.

Valoarea totală a proiectului a fost de aproape 60.000 de dolari.

 


<< Înapoi


Foto
Despre noi   Programe Publicaţii Media Contact
Hartă site
Istoric
Misiune / obiective
Conducerea fundaţiei
Echipa
Premii
Rapoarte anuale
Membră EP
Statistici finanţări
Strângere de fonduri
Finanţatorii noştri
Parteneri
Programe în desfăşurare
Programe finalizate
Cărţi
Broşuri
Apariţii în presă
Parteneri media
Comunicate de presă
Date de contact
Message box
Vizitatori: 5387590