Fundația pentru Parteneriat

Filantropie pentru Verde

FILANTROPIE PENTRU VERDE                                                                                                        Formular

Filantropie pentru Verde a fost un program de finanțare și de dezvoltare a capacităților, cu caracter inovator, care a urmărit întărirea sustenabilității financiare a ONG-urilor de protecția mediului din România prin stimularea capacității de strângere de fonduri (fundraising). Programul a fost implementat în colaborare cu Asociația pentru Relații Comunitare. Prin intermediul programului s-a oferit ONG-urilor instruire în domeniul strângerii de fonduri cât și pentru elaborarea și implementarea unor campanii de strângere de fonduri.

În total au fost finanțate 11 astfel de campanii iar valoarea totală a finanțărilor acordate a fost de aproape 280.000 de lei. Organizațiile au reușit să strângă în urma campaniilor implementate peste 500.000 de lei și și-au atins obiectivele financiare în proporție de 87,5%. Pentru obținerea acestor rezultate s-au folosit metode diferite de fundraising pentru a se adresa diferitelor grupuri țintă. Printre metodele folosite s-au numărat organizarea de evenimente – licitații, concerte – strângeri de fonduri on-line, vânzări de produse, colecte stradale, întâlniri față-n față cu reprezentanții firmelor și direct mail. Pe lângă aceste metode, câteva organizații au organizat și campanii de succes pentru redirecționarea a 2% din impozitul pe venit. Totodată, organizațiile au reușit să-și creeze baze de date, să-și alcătuiască liste cu persoane și firme, potențiali donatori pentru organizația lor.

Programul a beneficiat de cofinanțare din partea Trust for Civil Society in CEE.