Fundația pentru Parteneriat

Spații Verzi

SPAȚII VERZI

Programul Spații Verzi
a fost lansat de MOL Romania în colaborare cu Fundația pentru Parteneriat în 2006 prin programul pilot denumit "Școli pentru mediu" - program ce a urmărit implicarea copiilor și a tinerilor în proiecte de împădurire și de amenajare a spațiilor verzi.
După succesul programului pilot colaborarea între MOL România și fundația noastră s-a pus pe baze noi, astfel în 2022 a fost lansat pentru al 16-lea an consecutiv, concursul de proiecte pentru programul Spații Verzi.


Componenta de finanțare Arii Naturale Protejate urmăreste promovarea și popularizarea ariilor protejate din România cu scopul de a ridica nivelul de acceptare a acestora în rândul comunităților locale prin intermediul implicării ONG-urilor și școlilor, a comunităților locale precum si a custozilor/administratorilor de arii protejate.

În cadrul componentei Spatii Verzi Urbane se acorda finanțare proiectelor care își propun reabilitarea sau crearea de spații verzi și desfășurarea activităților de educație ecologica în rândul comunităților locale, derulate de ONG-uri în parteneriat cu diferite instituții.

Începând cu anul 2018 în cadrul componentei Spații Verzi Urbane se acordă finanțare și pentru o nouă categorie de proiecte: Programe organizate cu prilejul Săptămânii Europene a Mobilității pentru un stil de viață eco-conștient.

Din păcate, în urma situației cauzate de pandemia Covid 19 componenta Spații Verzi Urbane, datorită specificului acestei componente, care avea prevăzut preponderent activități cu implicarea de grupuri mari de copii și tineri nu mai putea fi implementat fără mari riscuri pentru participanți. Din aceasta cauză componenta Spații Verzi Urbane a fost sistată. 

Începând din 2022 programul are o nouă componentă, Permacultură în zone urbane prin care se acordă finanțare pentru dezvoltarea și implementarea unor proiecte de permacultură în orașe și în imediata vecinătate a acestora prin implicarea comunităților locale, conforme cu principiile permaculturii. 

Rezultatele cumulative ale programului în perioada 2006-2021:

 

În meniul alăturat "Descărcare documente" pot fi descărcate următoarele:

 

Pentru mai multe informații vizitați website-ul programului la www.spatiiverzi.org.ro.