Fundația pentru Parteneriat

Comunități mai Sănătoase

Fundația pentru Parteneriat prin Programul pentru Comunități mai Sănătoase intenționează să doneze echipamente şi aparatură medicală moderne, necesare în terapii, spitalelor din România.

Aparatura și echipamentele cu care vor fi dotate spitalele în cadrul programului vor asista medicii în activitatea lor de zi cu zi pentru ca bolnavii să beneficieze de un tratament eficient și de o recuperare timpurie.

Din colaborarea și consultarea permanentă între Fundația pentru Parteneriat și Spital, pe parcursul procesului de selectare a echipamentelor, a rezultat alegerea celor mai potrivite instrumente atât din punct de vedere tehnic cât și cel medical. Sprijinul oferit de program contribuie la acoperirea unor nevoi reale a comunității, prin urmare, putem spune că programul are un impact pozitiv direct asupra vieții comunității.

În 2019, cu ocazia primei inițiative de acest gen, din fondurile puse la dispoziție de MOL România, Spitalului de Urgență Miercurea Ciuc este dotat cu echipamente şi aparatură medicală, cu o ambulanță nouă complet echipată, precum și cu echipamente necesare pentru laborator, în valoare de 270.000 de euro.

 

De asemenea, în 2020, tot din fonduri asigurate de MOL România, este în curs procesul de achiziționare a unor echipamente și aparatură medicală în valoare de 212.000 de euro, care se donează Spitalului Municipal din Gheorgheni.

 

Donații în perioada pandemiei COVID 19

 

Fundația pentru Parteneriat, în perioada pandemiei COVID-19, a participat cu suma de 25.000 de lei din Fondul de rezervă al fundației pentru donarea unor echipamente de protecție pentru personalul medical al Spitalului de Urgență Miercurea Ciuc, pentru a proteja lucrătorii din domeniul sănătății și, în același timp, pentru a stopa răspândirea epidemiei de coronavirus.

 

 

MOL România a sprijinit eforturile de combatere a noului coronavirus depuse de Fundația pentru Parteneriat acordând 100.000 de euro pentru achiziționarea de echipamente de protecție pentru Spitalul Județean de Urgență Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe, Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc și Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc. MOL România și Fundația pentru Parteneriat contribuie astfel la crearea de condiții de muncă mai sigure pentru personalul medical, echipamentele de protecție donate fiind instrumente indispensabile pentru combaterea în condiții de siguranță a noului coronavirus.

 

 

Apemin Tușnad și Fundația pentru Parteneriat a donat o instalație de dezinfectare cu ozon și echipamente de protecție (măști, capișoane, viziere) Serviciului Județean de Ambulanță Harghita în valoare de 35.000 de lei.

Generatorul de ozon și echipamentele de protecție incluse în donație sunt instrumente eficiente pentru crearea condițiilor de muncă mai sigure pentru personalul serviciului de ambulanță. Ambulanțele dezinfectate cu ozon oferă un mediu mai sigur nu numai pentru unul dintre actorii cheie în lupta împotriva răspândirii coronavirusului, ci și pentru toți pacienții.

 


În cadrul Programului pentru Comunități mai Sănătoase, în perioada 2019-2020, spitalele au fost sprijinite deja cu următoarele echipamente și aparatură medicală:

- o ambulanță nouă complet echipată, un ecograf performant, o masă radiantă pentru nou-născuți, zece fotolii oncologice, două dispozitive portabile (non-contact) de iluminat venele, mai multe echipamente necesare pentru laboratorul spitalului;

- purificatoare de aer, generator de ozon, precum și câteva mii de echipamente de protecție pentru personalul medical în timpul pandemiei COVID19.


La meniul Descărcare documente se regăsesc comunicatele de presă emise în cadrul programului.