MOL România și Fundația pentru Parteneriat anunță rezultatele celei de-a 16-a ediții a programului „Spaţii Verzi”, respectiv cele 26 de proiecte de mediu, care se vor concretiza la nivel național prin activități dedicate ariilor protejate și biodiversității, prin implicarea comunităților și a tinerilor în activități de mediu și de permacultură urbană. Valoarea totală a finanțării alocate pentru realizarea proiectelor din cadrul acestei ediții este de peste 840.000 de lei.
Cele 26 de proiecte au fost selectate dintre 66 de aplicații și își propun promovarea ariilor protejate, facilitarea cunoașterii valorilor ariilor protejate, a importanței protejării și conservării acestora, organizarea Zilei Biodiversității, realizarea de poteci tematice, expediții tip Junior Ranger, școli de vară, expoziții, crearea de grădini urbane școlare cu focus pe permacultură, creare de trasee educaționale pe teme de permacultură și biodiversitate, ateliere de grădinărit, și workshop-uri în 17 județe din România.
Anul acesta, pentru prima dată, a fost lansată în cadrul programului componenta „Permacultură în zone urbane”, iar juriul a selectat primele 10 proiecte din această arie, tocmai pentru a sublinia importanța acestui domeniu. Activitățile vizate de această componentă vor fi implementate în opt judeţe și își propun să încurajeze dezvoltarea agriculturii sustenabile în mediul urban. Proiectele care au obținut finanțare vor avea o contribuție importantă în dezvoltarea și implementarea unor inițiative de agricultură durabilă, regenerativă, sprijinind dezvoltarea conceptului de permacultură pe plan local.
În cadrul componentei tradiționale a programului „Spaţii verzi”, „Arii Naturale Protejate”, vor fi finanțate alte 16 inițiative. Ca şi în ediţiile precedente ale programului, nu vor lipsi taberele Junior Ranger, amenajarea potecilor tematice, organizarea unor evenimente precum „Ziua Parcului Național/Natural”, „Ziua Biodiversităţii”, expoziţii și activități extrașcolare de educație ecologică. Activitățile din cadrul „Arii Naturale Protejate” vor fi implementate în 11 judeţe din România.
Lista proiectelor câștigătoare: http://www.repf.ro/programok.php?id=4&arh=1
sau
· Pentru componenta Arii naturale protejate:
· Pentru componenta Permacultură în zone urbane:
<< Înapoi
|