Versiunea română Magyar verzió English
Pagina principală
Despre noi
Programe
Publicaţii
Media
Contact
 
Stiri şi evenimente
MOL România și Fundația pentru Parteneriat oferă finanțări de aproape 700.000 de lei în cadrul celei de-a 14-a ediții a programului Spații Verzi 2019-01-29  

MOL România şi Fundaţia pentru Parteneriat continuă programul Spaţii Verzi şi în 2019, organizaţiile neguvernamentale fiind invitate să trimită propuneri de proiecte până la data de 28 februarie 2019. Ca şi în anii precedenţi, proiectele pot fi înscrise pentru finanţare în cadrul uneia dintre cele două componente ale programului: Spaţii Verzi Urbane şi Arii Naturale Protejate.  

 

În cadrul componentei Spaţii Verzi Urbane sunt finanţate proiecte în două categorii, şi anume:

  • Reabilitarea/crearea de spaţii verzi în paralel cu dezvoltarea unor programe interactive de educaţie ecologică şi de sănătate.
  • Programe organizate cu prilejul Săptămânii Europene a Mobilităţii (care are loc în septembrie) pentru un stil de viaţă eco-conştient. În cadrul acestei categorii vor fi finanţate activităţi şi acţiuni care presupun un grad ridicat de participare a comunităţii.

În cadrul componentei Arii Naturale Protejate sunt căutate şi recompensate proiecte care să promoveze şi să aducă în atenţia publicului problematica ariilor protejate din România, cu scopul de a îmbunătăți nivelul de cunoaştere în acest domeniu în rândul comunităţilor locale.

Totodată, în cadrul acestei componente, începând cu anul 2019, se oferă Premiul pentru Mediu. 

Premiul se acordă unei persoane sau unei organizaţii neguvernamentale care a fost implicată cu succes în căutarea unor soluţii proactive prin implementarea de iniţiative/demersuri  pentru conservarea biodiversităţii sau a ariilor naturale protejate, a fost implicată cu succes  în educarea/conştientizarea publicului cu privire la conservarea naturii, a arătat cale de urmat prin exemplu propriu pentru conservarea biodiversităţii sau a ariilor naturale protejate.

Suma maximă ce poate fi alocată unui proiect pentru reabilitarea sau crearea spaţiilor verzi urbane, respectiv pentru organizare de acţiuni/activităţi cu prilejul Săptămânii Europene a Mobilităţii, este de 10.000 de lei. În cazul proiectelor pentru promovarea ariilor naturale protejate, nivelul maxim de finanţare individuală este de 20.000 lei, iar valoarea Premiului pentru Mediu este de 10.000 lei.  

Mai multe detalii despre program pot fi găsite pe siteurile: www.spatiiverzi.org.rowww.molromania.ro 


<< Înapoi
Despre noi   Programe Publicaţii Media Contact
Hartă site
Istoric
Misiune / obiective
Conducerea fundaţiei
Echipa
Premii
Rapoarte anuale
Membră EP
Statistici finanţări
Strângere de fonduri
Finanţatorii noştri
Parteneri
Programe în desfăşurare
Programe finalizate
Cărţi
Broşuri
Apariţii în presă
Parteneri media
Comunicate de presă
Date de contact
Message box
Vizitatori: 3876362