Versiunea română Magyar verzió English
Pagina principală
Despre noi
Programe
Publicaţii
Media
Contact
 
Stiri şi evenimente
47 proiecte finanțate prin Programul de Cooperare Elvețiano-Român, Schema de grant pentru ONG-uri, runda 2 2016-06-14  

 

47 proiecte finanțate prin Programul de Cooperare Elvețiano-Român,

Schema de grant pentru ONG-uri, runda 2

 

Istoric: Pe data de 15 ianuarie 2015, Organismul Intermediar Elvețian (OIE) - un consorțiu format din KEK-CDC Consultants, Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile și Fundația pentru Parteneriat - pentru Fondul Tematic pentru Participarea Societății Civile, a lansat runda 2 a Cererii de propuneri de proiecte pentru Schema de grant pentru ONG-uri, care vizează consolidarea ONG-urilor românești și susținerea participării lor active în procesul formulării de politici. În cadrul acestei Scheme de grant se oferă sprijin în două domenii importante: aspecte sociale și de protecția mediului. Sunt oferite granturi mici în valoare de minim 10.000 CHF și maxim 75.000 CHF și granturi mari în valoare de minim 75.001 CHF și maxim 250.000 CHF (doar pentru Componenta Social).

Și această a doua rundă a Cererii de propuneri de proiecte a demonstrat un mare interes al sectorului neguvernamental din România, întrucât au fost depuse 771 de cereri de finanțare pe platforma online www.finantare.fdsc.ro, din care 586 pe Componenta Social și 185 pe Componenta Mediu. Data limită pentru completarea și depunerea solicitărilor a fost 19 martie 2015, ora 17:00.

Evaluatori independenți au evaluat propunerile de proiecte care au trecut de etapa de verificare a conformității administrative și a eligibilității.

Având în vedere alocarea financiară disponibilă, în urma întregului proces de evaluare, au fost recomandate spre finanțare un număr de 47 de proiecte (32 pe Componenta Social și 15 pe Componenta Mediu). Suma totală a proiectelor contractate este de 5.101.293 CHF.  

Sesiuni de (in)formare: OIE, prin reprezentanții săi FDSC și FP, a organizat 2 sesiuni de (in)formare cu organizațiile care vor primi finanțare în cadrul rundei 2 a Cererii de propuneri de proiecte - Schema de grant pentru ONG-uri. Astfel, pe data de 15 martie 2016, la București, a avut loc întâlnirea cu organizațiile care implementează proiecte pe Componenta Social, iar pe data de 14 aprilie 2016, la Miercurea-Ciuc, a avut loc cu organizațiile care implementează proiecte pe Componenta Mediu.

Scopul acestor sesiuni a fost acela de a furniza informațiile necesare unei implementări eficiente a proiectelor și a unei bune comunicări între Agențiile Executive și OIE. Ambele întâlniri s-au bucurat de participarea domnului Thomas Stauffer, Șeful Biroului Contribuției Elvețiene București care a transmis un mesaj pozitiv referitor la impactul proiectelor, a împărtășit din așteptările finanțatorului (Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare) și a urat mult succes organizațiilor implicate în implementarea proiectelor.

Proiectele finanțate vizează domenii diverse din sfera Social și Mediu, iar lista completă a proiectelor finanțate în această a 2-a rundă este disponibilă aici.

 

                                       

 


<< Înapoi
Despre noi   Programe Publicaţii Media Contact
Hartă site
Istoric
Misiune / obiective
Conducerea fundaţiei
Echipa
Premii
Rapoarte anuale
Membră EP
Statistici finanţări
Strângere de fonduri
Finanţatorii noştri
Parteneri
Programe în desfăşurare
Programe finalizate
Cărţi
Broşuri
Apariţii în presă
Parteneri media
Comunicate de presă
Date de contact
Message box
Vizitatori: 4700334