Versiunea română Magyar verzió English
Pagina principală
Despre noi
Programe
Publicaţii
Media
Contact
 
Stiri şi evenimente
26 proiecte finanţate prin programul de Cooperare Elveţiano - Român, Schema de grant pentru Parteneriate, runda 2 2015-05-07  

 

 

Istoric: Pe data de 18 martie 2014, Organismul Intermediar Elveţian (OIE) - un consorţiu format din KEK-CDC Consultants, Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile şi Fundaţia pentru Parteneriat - pentru Fondul Tematic Parteneriate şi Experţi, a lansat runda 2 a Cererii de propuneri de proiecte pentru Schema de grant pentru Parteneriate, care vizează promovarea şi/sau consolidarea parteneriatelor instituţionale dintre partenerii români şi elveţieni pentru a contribui la soluţionarea provocărilor specifice dezvoltării, pentru a întări capacitatea şi structurile partenerilor instituţionali români, pentru a beneficia de valoarea adăugată elveţiană şi a contribui la întărirea parteneriatelor. Sunt oferite granturi mici în valoare de minim 10.000 CHF şi maxim 100.000 CHF şi granturi mari în valoare de minim 100.001 CHF şi maxim 250.000 CHF.

Această a doua rundă a Cererii de propuneri de proiecte a demonstrat un mare interes al sectorului neguvernamental şi public din România şi Elveţia. OIE a primit un număr de 79 aplicaţii până la data limită din 26 iunie 2014.

Evaluatori independenţi au evaluat propunerile de proiecte care au trecut de etapa de verificare a conformităţii administrative şi a eligibilităţii. Procesul de evaluare a avut ca rezultat un număr de 26 proiecte recomandate pentru finanţare (4 granturi mici şi 22 granturi mari).

Datorită numărului mare de proiecte depuse şi calităţii ridicate, s-a propus ca suma alocată iniţial pentru finanţare să fie suplimentată cu aproximativ 1.8 milioane CHF. Astfel, Comitetul de Selecţie format din reprezentanţi ai organizaţiilor societăţii civile, Biroul Contribuţiei Elveţiene (BCE) şi Unitatea Naţională de Coordonare (UNC) a angajat suma de 5.189.216,74 CHF pentru finanţarea acestor proiecte.

Sesiunea de (in)formare: Pe data de 21 aprilie 2015, OIE a organizat o sesiune de (in)formare cu organizaţiile şi instituţiile câştigătoare în cadrul rundei 2 a Cererii de propuneri de proiecte - Schema de grant pentru Parteneriate. Scopul întâlnirii a fost acela de a furniza informaţiile necesare unei implementări eficiente a proiectelor şi a unei bune comunicări între Agenţiile Executive şi OIE. Această întâlnire a fost onorată de participarea domnului Thomas Stauffer, Şeful Biroului Contribuţiei Elveţiene, Bucureşti care a transmis un mesaj pozitiv referitor la impactul proiectelor, a împărtășit din aşteptările Agenţiei Elveţiene pentru Dezvoltare şi Cooperare şi a urat mult succes organizaţiilor implicate în implementarea proiectelor.

Proiectele finanţate vizează promovarea şi consolidarea parteneriatelor instituţionale din partenerii români şi elveţieni şi acoperă teme diverse precum dezvoltare comunitară, mediu, educaţie, economie socială, politici publice. Lista completă a proiectelor finanţate în această a 2-a rundă este disponibilă aici.

                                              


<< Înapoi
Despre noi   Programe Publicaţii Media Contact
Hartă site
Istoric
Misiune / obiective
Conducerea fundaţiei
Echipa
Premii
Rapoarte anuale
Membră EP
Statistici finanţări
Strângere de fonduri
Finanţatorii noştri
Parteneri
Programe în desfăşurare
Programe finalizate
Cărţi
Broşuri
Apariţii în presă
Parteneri media
Comunicate de presă
Date de contact
Message box
Vizitatori: 3876321