Versiunea română Magyar verzió English
Pagina principală
Despre noi
Programe
Publicaţii
Media
Contact
 
Stiri şi evenimente
Anunț de lansare a rundei a doua a Cererii de propuneri de proiecte din cadrul Schemei de grant pentru ONG-uri 2015-01-15  

 

 

Anunț de lansare a rundei a doua a Cererii de propuneri de proiecte

din cadrul Schemei de grant pentru ONG-uri

 

Consorțiul format din KEK-CDC Consultants (www.kek.ch), Fundația pentru Dezvoltarea Societatii Civile (www.fdsc.ro) și Fundația pentru Parteneriat (www.repf.ro), în calitate de Organism Intermediar Elvețian pentru administrarea Fondului Tematic pentru Participarea Societății Civile, anunță lansarea rundei a doua a Cererii de propuneri de proiecte din cadrul Schemei de grant pentru ONG-uri.

Acest Fond Tematic face parte din Programul de Cooperare Elvețiano-Român, ce constă în ajutor nerambursabil oferit de Consiliul Federal Elvețian către 13 state membre ale Uniunii Europene, care au aderat în perioada 2004-2013. Prin acest Program de Cooperare se urmărește reducerea disparităților economice și sociale dintre România și țări mai dezvoltate din Uniunea Europeană extinsă. De asemenea, sprijinul elvețian își propune să contribuie la reducerea disparităților economice și sociale dintre centrele urbane dinamice și regiunile periferice mai slab dezvoltate din România.

Obiectivul Schemei de grant pentru ONG-uri este consolidarea organizațiilor societății civile din România și susținerea participării lor active în procesul formulării de politici, precum și promovarea activităților ONG care abordează cu precădere aspecte legate de mediu și furnizarea de servicii sociale, contribuind totodată la întărirea capacității lor organizaționale.

Prin intermediul celei de a doua runde a Cererii de propuneri de proiecte, 5.000.000 CHF sunt disponibili, din care 1.000.000 CHF pentru Componenta Mediu și 4.000.000 CHF pentru Componenta Social. Două tipuri de granturi sunt disponibile: granturi mici, între 10.000 CHF și 75.000 CHF și granturi mari, cuprinse între 75.001 CHF și 250.000 CHF disponibile doar în cadrul Componentei Social.

Termenul limită pentru depunerea cererilor de finanțare pentru ambele Componente este: 19 martie 2015, 17:00 ora locală.

Pentru mai multe informații despre Schema de grant pentru ONG-uri din cadrul Fondului Tematic pentru Participarea Societății Civile, vă rugăm să accesați website-urile Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile și Fundația pentru Parteneriat. Întrebări referitoare la această Cerere de propuneri de proiecte pot fi trimise pe e-mail sau fax către următoarele adrese și numere de telefon, nu mai târziu de 13 martie 2015:

 

                                       


<< Înapoi
Despre noi   Programe Publicaţii Media Contact
Hartă site
Istoric
Misiune / obiective
Conducerea fundaţiei
Echipa
Premii
Rapoarte anuale
Membră EP
Statistici finanţări
Strângere de fonduri
Finanţatorii noştri
Parteneri
Programe în desfăşurare
Programe finalizate
Cărţi
Broşuri
Apariţii în presă
Parteneri media
Comunicate de presă
Date de contact
Message box
Vizitatori: 3876379