Versiunea română Magyar verzió English
Pagina principală
Despre noi
Programe
Publicaţii
Media
Contact
 
Despre noi
Istoric

Fundația pentru Parteneriat a fost înființată în 1998 ca fundație independentă și face parte din Parteneriatul pentru Mediu, care sprijină proiecte de îmbunătățirea mediului și dezvoltarea comunităților în cinci țări din Europa Centrală și de Est.
Fundația dezvoltă și implementează o gamă largă de programe și instrumente, care includ finanțările, asistența tehnică, instruirea precum și programe operaționale specifice.
Atât programele de finanțare cât și cele operaționale au fost elaborate și implementate în așa fel încât să corespundă principiilor dezvoltării durabile. Programele au ca grupuri țintă majoritatea segmentelor societății : ONG-urile, comunitățile și autoritățile locale, sfera de afaceri, mass-media etc.

Eficacitatea activității Fundației noastre poate fi demonstrată ușor prin cifre și date relevante: pe parcursulor anilor Fundația a inițiat și a implementat 10 programe de finanțare și 7 programe operaționale în domeniile protecției mediului și dezvoltării comunităților.

În cei 14 ani de activitate peste 775 de proiecte ale peste 350 de organizații au obținut finanțare în valoare totală de  13,2 milioane RON.

           Evoluția valoare totală finanțări (2000-2012)   -   RON         

 

Evoluția numărului de proiecte finanțate (2000-2012)

 

 

 

 

Totodată, Fundația a fost inițiatorul a mai multor programe inovative și deschizătoare de drumuri în România, cum ar fi de exemplu programele "Drumuri verzi", "Moștenire Vie" și "Transylvania Authentica", programe prin care se promovează conservarea și valorificarea moștenirii culturale și naturale.

Prieteni ai fundației despre noi: 

 Michael Guest – fost ambasador al SUA în România

László și întreaga sa echipă aduc extrem de mult entuziasm în munca lor. Ei au un spirit de "misiune" atât de pozitiv încât consider că au fost, sunt și vor rămâne niște agenți ai schimbării într-o țară care se confruntă cu multe probleme de mediu. În acest sens, ei într-adevăr fac diferența. Există multe alte organizații neguvernamentale care sunt la fel de entuziaste, dar nici unul nu întrece la acest capitol Fundația pentru Parteneriat.

 

 Gina Ștefan – jurnalistă, Agerpress

Fundația pentru Parteneriat este un deschizător de drumuri în domeniul protecției mediului din România. S-a preocupat și a reacționat permanent la agresiunile asupra mediului care au avut loc în România, de-a lungul celor zece ani. Iubitorii de natură din întreaga țară au avut în Fundația pentru Parteneriat un partener de încredere.

Despre noi   Programe Publicaţii Media Contact
Hartă site
Istoric
Misiune / obiective
Conducerea fundaţiei
Echipa
Premii
Rapoarte anuale
Membră EP
Statistici finanţări
Strângere de fonduri
Finanţatorii noştri
Parteneri
Programe în desfăşurare
Programe finalizate
Cărţi
Broşuri
Apariţii în presă
Parteneri media
Comunicate de presă
Date de contact
Message box
Vizitatori: 3713699