Versiunea română Magyar verzió English
Pagina principală
Despre noi
Programe
Publicaţii
Media
Contact
 
Media
Apariţii în presă
Un deceniu de „Spații Verzi” 2015-12-18  

Un deceniu de „Spații Verzi"

18 decembrie 2015

„Spații Verzi", cel mai vechi program de responsabilitate socială al MOL România, desfășurat împreună cu Fundația pentru Parteneriat, împlinește un deceniu de existență. Prin intermediul acestei platforme au fost plantați 69.000 de pomi și arbuști, au fost reabilitate terenuri cu o suprafață de 428.000 de metri pătrați și au fost amenajate 71 de poteci tematice în ariile naturale protejate.

În cei zece ani de la lansarea programului „Spații Verzi", MOL România și Fundația pentru Parteneriat au finanțat 424 de proiecte, cu o sumă totală ce depășește 4,8 milioane de lei. În acțiunile de creare și re-creare a spațiilor verzi și de promovare a ariilor naturale protejate au fost implicați peste 170.000 de copii și tineri, care au avut astfel ocazia de a învăța, dar și de a contribui în mod direct la activități menite să protejeze mediul.

Programul „Spații Verzi" este o inițiativă comună a MOL România și a Fundației pentru Parteneriat, lansată în 2006 sub forma unui program de granturi ce a urmărit implicarea copiilor și a tinerilor în proiecte de amenajare a spațiilor verzi. Programul se desfășoară sub forma unui concurs anual de proiecte, care sînt derulate de asociațiile și organizațiile care primesc finanțări.  Programul este structurat pe două arii majore: Spații Verzi Urbane și Arii Naturale Protejate.

În cadrul componentei Spații Verzi Urbane sînt căutate și recompensate acele proiecte care au ca scop reabilitarea sau crearea de suprafețe înverzite și desfășurarea activităților de educație ecologică în rîndul comunităților locale, derulate de ONG-uri în parteneriat cu diferite instituții. În cadrul componentei Arii Naturale Protejate sînt finanțate proiecte care urmăresc promovarea și popularizarea ariilor protejate din România, cu scopul de a îmbunătăți nivelul de acceptare a acestora în rîndul comunităților locale prin intermediul implicării ONG-urilor și școlilor, al comunităților locale, precum și al administratorilor de arii protejate.

Bugetul anual alocat programului de către MOL România este de 670.000 de lei, suma maximă ce poate fi alocată unui proiect pentru reabilitarea sau crearea spațiilor verzi urbane fiind de 9.000 de lei. În cazul proiectelor pentru popularizarea ariilor protejate, nivelul maxim de finanțare individuală este de 20.000 lei.

http://ziarulfaclia.ro/un-deceniu-de-spatii-verzi/

 


<< Înapoi
Despre noi   Programe Publicaţii Media Contact
Hartă site
Istoric
Misiune / obiective
Conducerea fundaţiei
Echipa
Premii
Rapoarte anuale
Membră EP
Statistici finanţări
Strângere de fonduri
Finanţatorii noştri
Parteneri
Programe în desfăşurare
Programe finalizate
Cărţi
Broşuri
Apariţii în presă
Parteneri media
Comunicate de presă
Date de contact
Message box
Vizitatori: 3701525