Versiunea română Magyar verzió English
Pagina principală
Despre noi
Programe
Publicaţii
Media
Contact
 
Media
Apariţii în presă
47 proiecte de mediu vor fi finanțate cu 640.000 lei, în cadrul Programului Spații Verzi 2015-04-10  

Un număr de 47 de proiecte de mediu vor fi finanțate de către MOL România și Fundația pentru Parteneriat din Miercurea Ciuc, cu suma de 640.000 lei, în cadrul Programului ''Spații Verzi', ajuns la cea de-a zecea ediție.

Reprezentanții Fundației pentru Parteneriat din Miercurea Ciuc au declarat, pentru AGERPRES, că în cadrul componentei 'Spații Verzi Urbane' au fost depuse 86 de cereri de finanțare și au fost selectate 25 de proiecte, care se vor desfășura în 17 județe ale țării. Organizațiile câștigătoare vor reamenaja curți de instituții școlare, de biblioteci, parcuri publice sau curți ale centrelor de copii. Două dintre proiectele selectate se vor desfășura în grădini botanice.
''Prin activitățile acestor proiecte vor fi plantați peste 4.000 de arbori și arbuști și în jur de 7.500 de flori, pe o suprafață de 27.690 mp de spații verzi. Aceste terenuri vor deveni spații de desfășurare a unor activități de conștientizare de protecția mediului, în special pentru elevi', au precizat reprezentanții Fundației pentru Parteneriat.
În cadrul celei de-a doua componente a Programului 'Spații Verzi', respectiv 'Arii Naturale Protejate', au fost depuse 60 de proiecte iar 22 dintre acestea au fost selectate pentru finanțare și se vor derula în 11 județe din țară.
Câștigătorii au obținut fonduri pentru activități tip Junior Ranger, amenajare de poteci tematice, organizare de evenimente precum 'Ziua Rezervației', 'Ziua Biodiversității', expoziții și amenajarea unor centre de vizitare.
Potrivit sursei citate, în cele nouă ediții anterioare ale programului Spații Verzi, desfășurate în perioada 2006-2014, s-au implicat peste 150.000 de participanți. Proiectele finanțate au 'înverzit' o suprafață de circa 400.000 de metri pătrați. De asemenea, Spații Verzi a sprijinit 147 de proiecte de popularizare a importanței ariilor protejate, prin activități variate: crearea sau amenajarea unor centre de vizitare a ariilor protejate, organizarea taberelor Junior Ranger - în care copiii au fost îndrumați în domeniul protecției și conservării patrimoniului natural, înființarea de poteci tematice în scop educațional.
Fundația pentru Parteneriat din Miercurea Ciuc este una dintre cele mai mari finanțatoare a proiectelor de mediu din România. În cei 16 ani de activitate, Fundația pentru Parteneriat a finanțat 1002 proiecte, în valoare totală de aproape 39 de milioane de lei.
AGERPRES (AS-autor: Gina Ștefan)
10 aprilie 2015

 


<< Înapoi
Despre noi   Programe Publicaţii Media Contact
Hartă site
Istoric
Misiune / obiective
Conducerea fundaţiei
Echipa
Premii
Rapoarte anuale
Membră EP
Statistici finanţări
Strângere de fonduri
Finanţatorii noştri
Parteneri
Programe în desfăşurare
Programe finalizate
Cărţi
Broşuri
Apariţii în presă
Parteneri media
Comunicate de presă
Date de contact
Message box
Vizitatori: 3535811