Versiunea română Magyar verzió English
Pagina principală
Despre noi
Programe
Publicaţii
Media
Contact
 
Media
Apariţii în presă
Vizitatorii Rezervației Tâmpa pot primi informații despre zonă prin smartphone 2014-07-10  

Vizitatorii Rezervației Tâmpa pot primi informații despre zonă prin smartphone

Din această lună, conducerea Agenției Metropolitane Brașov a lansat un proiect care oferă locuitorilor Brașovului și turiștilor posibilitatea de a accesa mai multe informații despre Aria Protejată Muntele Tâmpa prin intermediul codurilor QR (quick res­ponse code), ce dau posibilitatea obținerii de informații prin scanarea unui cod matrice bidimensional. 

Astfel, a declarat coordonatorul proiectului, Dorina Mihai, amatorii de drumeții montane vor avea posibi­litatea de a afla, cu ajutorul telefoanelor mobile inteligente, care sunt căile de acces înspre și pe Muntele Tâmpa, traseele turistice din aria protejată, informații despre biodiversitatea re­zervației și importanța acesteia pentru comunitate. 

Informațiile de tip text, în limbile română și engleză, sunt însoțite de imagini și de harta arealului protejat. Această modalitate de prezentare a informațiilor face parte din proiectul „Zilele Ariei Protejate Muntele Tâm­pa”, finanțat de Fundația pentru Parteneriat și MOL România prin programul Spații Verzi - componenta Arii Naturale Protejate, fiind imple­mentat de Agenția Metropolitană Brașov pentru perioada mai-septem­brie 2014. Valoarea totală a proiectului este de 20.753,50 lei, din care suma alocată de finanțator este de 15.490,70 lei. Acțiunea se desfășoară în parte­neriat cu Primăria Brașov și RAT Brașov. 

QR code-urile vor fi afișate în zonele frecventate de turiști, respectiv Centrul Istoric, unele linii RAT sau pe Aleea Tiberiu Brediceanu. De ase­menea, în stațiile RAT vor exista afișe de unde brașovenii vor putea afla ce au voie și ce nu au voie să facă în situl Natura 2000.

„Ne propunem să diversificăm instrumentele prin care locuitorii municipiului Brașov și turiștii care vizitează zona sunt informați asupra frumuseții și biodiversității rezer­vației naturale situate chiar în mijlocul orașului. Prin intermediul unor proiecte finanțate imple­mentăm soluții inovatoare cu scopul de a conștientiza comunitatea asu­pra păstrării stării de conservare a mediului și habitatelor din ariile protejate, de conștientizare a local­nicilor și turiștilor despre efectele negative asupra stării de conservare a biodiversității pe care le pot pro­voca prin acțiuni proprii”, a declarat Dragoș David, directorul Agenției Metropolitane Brașov.  (Radu COLȚEA)

Publicat in: Cotidianul Transilvania Expres nr. 6351 din 10 Iul 2014

 


<< Înapoi
Despre noi   Programe Publicaţii Media Contact
Hartă site
Istoric
Misiune / obiective
Conducerea fundaţiei
Echipa
Premii
Rapoarte anuale
Membră EP
Statistici finanţări
Strângere de fonduri
Finanţatorii noştri
Parteneri
Programe în desfăşurare
Programe finalizate
Cărţi
Broşuri
Apariţii în presă
Parteneri media
Comunicate de presă
Date de contact
Message box
Vizitatori: 3535806