Versiunea română Magyar verzió English
Pagina principală
Despre noi
Programe
Publicaţii
Media
Contact
 
Programe
Parteneriat pentru oameni și Dezvoltare

Parteneriat pentru Oameni și Dezvoltare - P.O.D.

Proiectul "Apele au trecut. Regăsește speranța!"

"Parteneriatul pentru Oameni și Dezvoltare - P.O.D." s-a format după inundațiile din primăvara anului 2005 cu scopul de a crea un model de abordare post urgență a comunităților afectate din județele Bacău și Harghita, contribuind pe termen lung (2-3 ani) la reconstrucția și dezvoltarea lor.

Membrii Parteneriatului pentru Oameni și Dezvoltare:
- Fundația pentru Parteneriat
- Asociația pentru Relații Comunitare
- Fundația Principesa Margareta a României
Membru asociat: Fundația PACT

În cadrul proiectului "Apele au trecut. Regăsește speranța!" centrul comunei harghitene Cobătești, grav lovită de inundații, a fost refăcut în întregime cu sprijinul Fundației pentru Parteneriat.

Inițial suma disponibilă pentru acest proiect nu era mai mare de 5.000 de dolari. După realizarea studiilor de fezabilitate s-a ajuns la concluzia că este nevoie de fonduri de zece ori mai mari, motiv pentru care s-a cerut spijinul mai multor fundații cu care existau deja relații de colaborare. Astfel, au ajutat la strângerea fondurilor Asociația pentru Relații Comunitare din Cluj-Napoca și Fundația Principesa Margareta a României prin "Parteneriatul pentru Oameni și Dezvoltare". Principalul finanțator al proiectului a fost Arcanum Fundation din Elveția.  Fundația Ökotárs din Ungaria a contribuit și ea cu 5.000 $.

Proiectul refacerii pieței din centrul comunei a inclus pavarea cu piatră cubică a 800 de metri pătrați, amplasarea a zece bănci, construirea unei fântâni și crearea unui spațiu de joacă pentru copii. De asemenea, a fost ridicat un monument în memoria celor care au murit la inundații. Totul s-a realizat pe principiul peisagisticii organice, fiind folosite doar materiale naturale, cum ar fi piatra și lemnul.

În plus, Fundația pentru Parteneriat a dorit ca localnicii să fie implicați activ în acest proiect, motiv pentru care lucrările au fost executate de firme din zonă.

Valoarea totală a proiectului a fost de aproape 60.000 de dolari.

 


<< Înapoi


Foto
Despre noi   Programe Publicaţii Media Contact
Hartă site
Istoric
Misiune / obiective
Conducerea fundaţiei
Echipa
Premii
Rapoarte anuale
Membră EP
Statistici finanţări
Strângere de fonduri
Finanţatorii noştri
Parteneri
Programe în desfăşurare
Programe finalizate
Cărţi
Broşuri
Apariţii în presă
Parteneri media
Comunicate de presă
Date de contact
Message box
Vizitatori: 3726961