Versiunea română Magyar verzió English
Pagina principală
Despre noi
Programe
Publicaţii
Media
Contact
 
Programe
Ecoturism

ECOTURISM

"Întărirea parteneriatelor pentru Consevarea Naturii și Turism în România"a fost un program de finanțare și de dezvoltarea capacităților, care a urmărit stimularea dezvoltării și promovarea ecoturismului în România prin sprijinirea unor inițiative durabile. Programul a fost implementat în parteneriat cu Asociația de Ecoturism din România.
Scopul programului a fost promovarea conceptului și dezvoltării ecoturismului pentru suportul conservării naturii și a comunităților locale.

Obiectivele Programului:

1. Creșterea capacității administratorilor de arii protejate și/sau a organizațiilor ce derulează proiecte de conservare a naturii, de a valorifica prin ecoturism capitalul natural și tradițiile ce respectă natura;
2. Sprijinirea societăților comerciale implicate în activități de turism în a dezvolta programe și produse de ecoturism având ca bază capitalul natural și tradițiile ce respectă natura;
3. Sprijinirea parteneriatelor între societătile comerciale implicate în activități de turism și administratorii de arii protejate și/sau organizații ce derulează proiecte de conservare a naturii în vederea dezvoltării și derulării de programe de ecoturism.
4. Creșterea nivelului de înțelegere și aplicare a conceptului de ecoturism în rândul partenerilor implicați în dezvoltarea și promovarea produselor ecoturistice.

Prin intermediul programului au fost finanțate 15 proiecte în valoare de peste 250.000 RON. Un alt aspect foarte important este și faptul că în cadrul programului a fost elaborat sistemul de certificare în ecoturism de către Asociația de Ecoturism din România.


<< Înapoi


Despre noi   Programe Publicaţii Media Contact
Hartă site
Istoric
Misiune / obiective
Conducerea fundaţiei
Echipa
Premii
Rapoarte anuale
Membră EP
Statistici finanţări
Strângere de fonduri
Finanţatorii noştri
Parteneri
Programe în desfăşurare
Programe finalizate
Cărţi
Broşuri
Apariţii în presă
Parteneri media
Comunicate de presă
Date de contact
Message box
Vizitatori: 3713670