Versiunea română Magyar verzió English
Pagina principală
Despre noi
Programe
Publicaţii
Media
Contact
 
Stiri şi evenimente
MOL România și Fundația pentru Parteneriat oferă finanțări de aproape 700.000 de lei în cadrul celei de-a 14-a ediții a programului Spații Verzi 2019-01-29  

MOL România și Fundația pentru Parteneriat continuă programul Spații Verzi și în 2019, organizațiile neguvernamentale fiind invitate să trimită propuneri de proiecte până la data de 28 februarie 2019. Ca și în anii precedenți, proiectele pot fi înscrise pentru finanțare în cadrul uneia dintre cele două componente ale programului: Spații Verzi Urbane și Arii Naturale Protejate.  

 

În cadrul componentei Spații Verzi Urbane sunt finanțate proiecte în două categorii, și anume:

  • Reabilitarea/crearea de spații verzi în paralel cu dezvoltarea unor programe interactive de educație ecologică și de sănătate.
  • Programe organizate cu prilejul Săptămânii Europene a Mobilității (care are loc în septembrie) pentru un stil de viață eco-conștient. În cadrul acestei categorii vor fi finanțate activități și acțiuni care presupun un grad ridicat de participare a comunității.

În cadrul componentei Arii Naturale Protejate sunt căutate și recompensate proiecte care să promoveze și să aducă în atenția publicului problematica ariilor protejate din România, cu scopul de a îmbunătăți nivelul de cunoaștere în acest domeniu în rândul comunităților locale.

Totodată, în cadrul acestei componente, începând cu anul 2019, se oferă Premiul pentru Mediu. 

Premiul se acordă unei persoane sau unei organizații neguvernamentale care a fost implicată cu succes în căutarea unor soluții proactive prin implementarea de inițiative/demersuri  pentru conservarea biodiversității sau a ariilor naturale protejate, a fost implicată cu succes  în educarea/conștientizarea publicului cu privire la conservarea naturii, a arătat cale de urmat prin exemplu propriu pentru conservarea biodiversității sau a ariilor naturale protejate.

Suma maximă ce poate fi alocată unui proiect pentru reabilitarea sau crearea spațiilor verzi urbane, respectiv pentru organizare de acțiuni/activități cu prilejul Săptămânii Europene a Mobilității, este de 10.000 de lei. În cazul proiectelor pentru promovarea ariilor naturale protejate, nivelul maxim de finanțare individuală este de 20.000 lei, iar valoarea Premiului pentru Mediu este de 10.000 lei.  

Mai multe detalii despre program pot fi găsite pe siteurile: www.spatiiverzi.org.rowww.molromania.ro 


<< Înapoi
Despre noi   Programe Publicaţii Media Contact
Hartă site
Istoric
Misiune / obiective
Conducerea fundaţiei
Echipa
Premii
Rapoarte anuale
Membră EP
Statistici finanţări
Strângere de fonduri
Finanţatorii noştri
Parteneri
Programe în desfăşurare
Programe finalizate
Cărţi
Broşuri
Apariţii în presă
Parteneri media
Comunicate de presă
Date de contact
Message box
Vizitatori: 3726976