Versiunea română Magyar verzió English
Pagina principală
Despre noi
Programe
Publicaţii
Media
Contact
 
Stiri şi evenimente
A MOL Románia és a Polgár-Társ Alapítvány közel 700 ezer lejjel támogatja a tizennegyedik alkalommal meghirdetett Zöldövezet Programot 2019-01-29  

A MOL Románia és a Polgár-Társ alapítvány 2019-ben is folytatja a közös Zöldövezet programot, amely keretében a civil szerveztek 2019. február 28-ig küldhetik el környezetvédelmi témájú pályázataikat. A korábbi évekhez hasonlóan, a szervezetek idén is a program két komponensében, a Városi zöldövezetek és a Védett területek programösszetevőkben pályázhatnak.  

A Városi zöldövezetek komponens keretében két témakörben lehet támogatást nyerni:

  • Városi zöldövezetek rendezése/létrehozása interaktív környezeti és egészségi nevelési tevékenységekkel összekötve, a helyi közösség aktív bevonásával,
  • Az Európai Mobilitási Hét alkalmával (szeptember) szervezett tevékenységek/akciók, melyek nagy közösségi részvételt feltételeznek, ugyanakkor környezettudatos életmódra nevelnek.

A Védett területek programösszetevő esetében olyan pályázatokat várnak, amelyek célul tűzték ki a romániai védett területek népszerűsítését a helyi közösségek körében, valamint hozzájárulnak azok ismertségének növeléséhez.

A Védett területek programrész keretében megpályázható a  Környezetért díj. A díjat olyan civil szervezet, vagy személy nyerheti el, aki sikeresen hozzájárult olyan kezdeményezésekhez/tevékenységekhez, amelyek eredményei nagyban hozzájárultak a védett területek vagy a biodiverzitás megőrzéséhez. Fontos kritérium ugyanakkor, hogy a díjra jelöltek aktív szerepet játsszanak a természetvédelem fontosságának tudatosításában, a közösség oktatásában, valamint példaértékű tevékenységet végeznek a védett területek és a biológiai sokszínűség megőrzése érdekében.

A városi zöldövezetek létrehozására és rendezésére, valamint az Európai Mobilitási Hét alkalmával szervezett tevékenységekre maximum 10.000 lej támogatás pályázható projektenként. A védett területek népszerűsítését célzó pályázatok egyenként 20.000 lejes támogatásban részesülhetnek. A Környezetért díj értéke 10.000 lej.

A pályázási feltételekről részletek a www.zoldovezet.ro honlapon találhatók.


<< Înapoi
Despre noi   Programe Publicaţii Media Contact
Hartă site
Istoric
Misiune / obiective
Conducerea fundaţiei
Echipa
Premii
Rapoarte anuale
Membră EP
Statistici finanţări
Strângere de fonduri
Finanţatorii noştri
Parteneri
Programe în desfăşurare
Programe finalizate
Cărţi
Broşuri
Apariţii în presă
Parteneri media
Comunicate de presă
Date de contact
Message box
Vizitatori: 3177758